31.05.2017
Elva Kultuurikeskus

Sündmusrohke mai tõi oodatud suve

Kui veel aprillis andis ilus kevad ennast oodata, siis traditsiooniliselt Elva linna sünnipäevaks oli ilus ilm justkui garanteeritud. Täname veelkord kõiki esinejaid, kauplejaid ning külalisi, kes sel päeval sündmustest osa said.

Linna sünnipäeva järgselt saabus meie majja mesimagus naiste kollektiiv “Mesi”. Ilusate neiude viisid kõlasid veel päevi keskuses. Neid saate teiegi nende Facebooki lehele järele vaadata. Emadepäeva raames astus Elva Kultuurikeskuse laval üles Margus Vahel ja Paul Neitsov. Andekad noored muusikud esitasid oma loomingut, kui tuntud viise teistelt artistidelt, vürtsidades kontserdi erinevate lugudega. Nii Margus kui Paul olid ääretult rahul kontserdi atmosfääriga, mille keskmes külalised. Emadepäeval astusid meie laval Elva laulustuudio lapsed, kelle juhendajateks Livia Kuuskvere ja Kärt Anton. Alati täismajale müüdud RN Stuudio kevadkontserdis ei pidanud pettuma ka sel aastal. Täis saali ees astusid üles Elva noored, kui tantsijad Põlvast. Tantsijad panid keskuse sumisema juba päeval, sättides, proove tehes, et õhtune etendus hästi välja tuleks.

Inimelu väärtustest, elust enesest ning mossitamisest pärast surma, tuli rääkima ei keegi muu kui armastatud näitleja Andrus Vaarik. Eneseirooniliselt, aegajalt külalistega dialoogi arendades, ei pannud isegi näitleja tähele, kuidas muidu tund kakskümmend kestma pidanud etendus peaaegu kahe tunni pikkuseks kujunes. Ühel korral suudeti isegi vanameister nii naerma ajada, et enese kogumiseks mitu minutit läks. Härra Vaarik oli publikuga ülimalt rahul.

Suure kummarduse teeme Tartu Hansa Segakoorile, kes tulid kevadkontserdiga proovima saali loomulikku akustikat. Juhendaja Eva Kamsi sõnutsi leidsid nad suurepärase koha saalis lava ees, kus heli eriliselt kõlama hakkas. Sellest andis tunnistust koori etteaste. Kevadkontserdil astusid üles veel segakoor Ave ja Elva Gümnaasiumi solistid.

Kuu lõppu mahtus traditsiooniline Tartumaa XIX Lustipidu, mis toimus Elva Lauluväljakul. Sel aastal kandis lustipidu pealkirja “Jaanipäevaks kõrgeks kasvab rohi”. Kokku oli tulnud rahvatantsijaid nii meilt kui mujalt ning eriliseks muutis peo LendTeatri lavastuslik pool, kus kandev roll noortel. Kes oleks uskunud, et laulukaare alla veel kiik püsti pannakse? Suviselt soe ilm, mis lustipidu ikka saatnud, ei puudunud ka sel korral. Korraldajad tänavad kõiki osalisi, tegijaid kui külastajaid.

Aprillist alates oli Kultuurikeskuse galeriis eksponeeritud Ilmar Kruusamäe tööd. Eile käis kunstnik ise elvalastega kohtumas, ühes sellega lõppes ka näitus. Juunis pannakse galeriisse kohaliku harrastusfotograafi Kalju Tähiste fotod Kultuurikeskuse rekonstrueerimise ajajoonest.

Sündmusrohke suvi seisab veel ees ning teeme sellest peagi ülevaate. Ühtlasi mõtleme juba sügisele, et pakkuda kirevat kultuurielu ka käesoleva aasta lõppu.

Fotod: Kayvo Kroon