10.09.2017
Elva Kultuurikeskus

Kultuurne sügishooaeg on saanud avalöögi

Võiks eestlasele kohaselt selle kesise Eesti suve üle kurta, kuid kultuuri mõttes seda kuidagi teha ei saa. Meenutades suve, leiame mitmeid toredaid sündmusi, mis meelt lahutasid. Olgu selleks siis suvelavastused, vabaõhukontserdid või spordisündmused. Seetõttu ei rauge hoog ka sügisel ning vaikselt vaatame juba uude aastasse. Nüüd on paras aeg haarata oma kalendrite järele ja hakata märkmeid tegema:

Selle nädala kolmapäeval astusid meie kultuurikeskuse lavale taaskord Rakvere Teatri säravad tähed. Täissaalile mängitud etendus „8 armstavat naist“ tõi külastajate ette Anne Veesaare, Ines Aru, Ülle Lichtfeldt, Marin Mägi-Efert ja teised. Meieni jõudis tagasiside, et oodatakse ka Rakvere Teatri meesnäitlejaid Elvasse, mille me teatrile edastasime. Sellega võib lugeda kultuurikeskuse sügishooaja avatuks. Eile tähistasime üheskoos Elva Naisseltsi sügislaadaga Vanavanemate päeva ning loodame, et täna olete võtnud nõuks neid kalleid inimesi meeles pidada.

Ühes uue õppeaasta algusega, täitub meie maja taas erinevate õpilastega, kui Elva Huviala-ja koolituskeskus kutsub teid näiteringi, trummi-ja kitarrimängu õppima. Ühtlasi alustavad oma traditsiooniliste proovidega mitmed kultuurikollektiivid. Kaua on oodatud kvaliteetset klaverit uude keskusesse ning nüüd on meil hea meel teatada, et mõne nädala pärast peaks korralik klaver keskuse lavale jõudma.

Sügisesse mahub meil mitmeid sündmusi, millest osa võtta. Juba oktoobri alguses toimub esimene Elva Ettevõtluspäev, kus üles astuvad neli oma ala spetsialisti. Teemadena käsitletakse brändi, kommunikatsiooni, sotsiaalmeediat jne. Päeva lõpus avaneb soovijatel võimalus külastada Enics Eesti Elva tehast, mis sel nädalal avas värskelt valminud juurdeehituse. Soovitame aegsasti registreerida meie kodulehe kaudu. Pärast Ettevõtluspäeva saabub meie lavale Eestis tuntud komöödianäitleja Hendrik Norman, etendusega „Kraaniga Hunt Bangkokist“. Soovi taas Elvasse tulla, on avaldanud ka Tõnis Niinemets, kellel repertuaaris midagi uut ja huvitavat tulemas. Hoidke silm peal, sest möödunud korral müüdi etendus lisakohtadeni välja. Viinakuu lõppu mahub hulganisti sulgi, glamuuri ja showd, kui keskuse lavalaudadele astub ei keegi muu kui Kaire Vilgats koos Showstoppersi imeliste tantsijatega. „Teid kutsub kabaree“ on müügil Piletilevi müügikeskkonnas, kiirematele paremad istekohad.

November toob meile külalised saarelt, kui Kuressaare Linnateater ootab 3.novembril väikeseid teatrihuvilisi vaatama etendust „Kolme pörsa lugu“ ning õhtu toob lavale rida noori andekaid näitlejaid näidendis „Savann“. Piletid juba müügil Piletimaailma keskkonnas. Veel enne kui aastale saame joone alla tõmmata, saabub meile külla kaks Eesti teatrimaastiku diivat, kes ilmselt tutvustamist ei vaja. Nendeks on Katrin Karismaa ja Helgi Sallo etendusega „Hollywoodi filmitähed“.

Täna tahame juba kergitada kerget saladusloori aastavahetuse osas ning anname teada, et ootame teid 31. detsembril suurepärasele aastavahetuspeole Elva Kultuurikeskuses. Esinejate nimekirja mahub ansambel Mahavok ja Vahur Kollom ning lisandub veel rida üllatusesinejaid. Piletid peagi müügis.

Seniks hoidke meie tegemistel silma peal läbi kodulehe – elvakultuur.ee – ning sotsiaalmeedias.

Kuldset kultuurisügist soovib,

Elva Kultuurikeskus