28.02.2019
Elva Kultuurikeskus

Kultuurikevad hakkab talvele turja!

Kui sel aastal kehva talve üle nuriseda ei saa, siis tasapisi liiguvad mõtted ikka juba kevade suunas. Selleks, et aeg kiiremini mööda läheks, on meil märtsis tulemas mitmed huvitavad sündmused, millega oma aega sisustada enne kui rohi roheliseks läheb ja päike veel kõrgemat hakkab käima. Viska pilk peale!

Märtsi lõpuni saab imetleda Elva Kultuurikeskuse galeriis Kersti Kohtla akvarelle, kus peamisteks modellideks on lilled. Sekka on lisatud meeleolupilte, kuid emotsiooni tekitajaks ikka loodus. Näitust saab külastada iga päev, vastavalt turismiinfo lahtioleku aegadele.

2.märtsil, kell 17, on Kultuurikeskusesse tulemas Eesti parimad selgeltnägijad. Kui oled jälginud teleri vahendusel populaarset saadet ja sul on suur hulk küsimusi, kuidas kõik toimub, siis sellel kohtumisel on võimalus saada vastuseid mitmetele küsimustele. Kohal on viie hooaja parimad osalised. Piletid saadaval Piletimaailma keskkonnas, hinnaga 15€.

Peale selle, et 3.märtsil saab meie majas valida järgmisi riigikogu liikmeid, toimub sel päeval ka meeleolukas kontsert „Võta mind lehtede varju“. Lavale astuvad Eesti oma interpreedid: Kädy Plaas – sopran, Riivo Kallasmaa – oboe, Ulla Krigul – harmoonium. Esitamisele tuleb tuntud Eesti heliloojate loomingut, nagu A.Pärt, P.Uusberg, O.Ehala, M.Kõlar, S.Grünberg, V.Ojakäär. Kontsert algab kell 17, piletid hinnaga 5€, müügil Piletimaailmas ja kohapeal.

Kõiki lapsi ja lapsemeelseid ootame külla 14.märtsil, kui lavale tuleb Kuressaare Linnateatri „Sipsik“. Suur huvi toob suisa kaks etendust, millest hommikune linaetendus on tänaseks välja müüdud. Ennelõunasele etendusele on saada veel viimased vabad kohad. Kui soovid näha seda musta juuksepahmaka, suurte silmade ja naerunäoga kangelast, siis kiiresti Piletimaailma, kust saada veel viimased pääsmed.

Meil on ikka ja jälle hea meel kutsuda teid osa saama Kaunimate Aastate Vennaskonna kavast, mis sel aastal teeb kummarduse Eurovisioonile. 16.märtsil, kell 19 tuleb nüanssidest ja huumorist pakatav kontsertkava esitlusele Elva Kultuurikeskuses, kus teie ette astuvad omavahel vennastunud Andres Dvinjaninov, Hannes Kaljujärv, Jüri Lumiste, Toomas Lunge ja Indrek Kalda. Piletid saadaval Piletilevis ja Piletimaailmas.

Veel enne kui aiamaa üles sulab, kutsume teid 24.märtsil jalga keerutama eakate tantsulisele puhkeõhtule, kus muusikalise poole eest hoolitseb ansambel Lihtne Viis ning meie oma Helisev Horoskoop. Õhtut juhib legendaarne Juta Tigane. Pilet hinnaga 5€ müügil kohapeal.

25.märtsil meenutame 70.aasta taguseid sündmusi, mil leidis aset eestlaste sunniviisiline ümberasustamine Siberisse. Mälestuspäeva algus kell 14:00 Elva raudteejaamas.

Pärastlõunal ootame Elva Kultuurikeskuse lõunakinno, kui linastub „Johannes Pääsukese tõeline elu“, mille filmivõtted toimusid ka meie oma vaksalihoone ümbruses. Kinoseansi algus kell 15. Pilet alates 4€, müügil Piletimaailmas ning kohapeal.

26.märtsil saab tulla teatrisse, kui Komöödiateateri esituses etendub Terrence McNally lavastus ”Maria Callase meistriklass”. Etendus räägib loo laulutunnist noortele talentidele, kellele primadonna oma kogemusi jagab. Saame teada, kuidas ta pressi ränga kriitika ja rivaalide kadetsemisele vaatamata ise tippu jõudis. Sealhulgas leidub ka pikantseid seiku kooselust miljonäri Aristoteles Onassisega. Peaosas särab Merle Palmiste. Piletid juba müügil Piletilevis ja Piletimaailmas, etenduse algus kell 19.

Veel enne, kui märtsile saame joone alla tõmmata, siis on meil üks traditsiooniline festival aset leidmas 28.-29.märts – XIII Mitteteatrite Festival. Siin astuvad lavale meie Lõuna-Eesti noored näitlejalootused, kellest igaüks väärib au ja kiitust. Kahel päeval saab näha erinevaid lühilavastusi, kellele tagasisidet jagab professionaalne žürii. Tule ning saa osa põnevatest etteastetest!

Selline see märts sai. Hoia kindlasti silm peal meie sotsiaalmeedial kui kodulehel, kus jagame kõike põnevat, mis parasjagu toimumas.