11.07.2019

Käsitöötee Rõngust Otepääni ootab avastama

KäsitööTee Rõngust Otepääni ootab 20. juulil, mõnusal suvisel päeval, külastama käsitööpesasid. Avastamisrõõmu jagub igas eas külastajatele.

Ühe päeva jooksul on ajavahemikul kell 10–18 võimalus külastada erinevaid põnevaid käsitööpesasid, mis paiknevad Rõngu ja Otepää piirkondades ning nende piirkondade vahetus läheduses.

Terve päeva jooksul on võimalik tutvuda lahedate ja andekate käsitöömeistritega, meisterdada juhendajate käe all valmis mõni ese või õppida juurde uus tehnika. Käsitööpesades on võimalus soetada käsitööd ning peale selle pakutakse mõnes käsitöökojas söögipoolist, et keegi ei peaks käsitööteed nautides tühja kõhtu kannatama.

Palju võimalusi uute oskuste omandamiseks

Sarnaselt eelmise aastaga avavad oma käsitööpesad Rõngu Maanaiste Selts, Valguta Seltsimaja, Rõngu Rahvamaja, Ketta talu, Palupera Pritsikuur, Rannu Savikoda ja teised. Näiteks Ketta talus on võimalik uudistada ja kaasa teha sepatöö- ja puusöe valmistamise õpitoas ning lõkke kohal toidu valmistamise õpitoas. Rannu savikojas on võimalus teha käed saviseks.

Kui päeva esimene pool tähendab mõnusa aja veetmist käsitööpesades, siis alates kell 18 on Rõngu Pillimuuseumi ees oleval alal avatud Võrtsjärve kaluriküla Rannaküla „mõnusa olemise ala”.

Linaski OÜ lahke pererahvas pakub angerjasuppi ning kõik saavad oma teadmisi kala fileerimise ja küpsetamise alal panna proovile vastavas õpitoas. Lastele toimub kalapüügivõistlus Rannaküla moodi.

Muu seas on avatud ka sušitelk ja palju muud põnevat. Kell 20 alustab Rõngu Pillimuuseumis simman, kus astub üles ansambel Hoovus(väike osaluspilet 2€).

Kogu päeva programm ja info on leitav Facebook-i leheküljel „KäsitööTee Rõngust Otepääni”. Päeva korraldavad Kõduküla koostöös Rõngu Rahvamajaga.

Sündmust toetab Kohaliku Omaalgatuse Programm ja Elva Vallavalitsus.

Lisainfo:
Mari-Liis Vanaisak
Rõngu Rahvamaja juhataja