03.05.2019

10 kultuurset pakkumist maikuuks Elva Kultuurikeskuselt

Meie keskuse ümber käib aktiivne rekonstrueerimistöö, kuid kultuuri teeme sellest hoolimata. Parklasse autoga täna küll ei sõida, see-eest saab teha kerge jalatuskäigu lähimatest parkimispaikadest, seega ei näe me põhjust, miks meile külla tulla ei saaks. Järgnevalt tutvustame kümmet kultuurset pakkumist mai kuuks.

1. Elva päev ja kevadlaat Juba eelolev laupäev toob taas Elva linna sünnipäevapeo, mida sel korral saab tähistada uues toimumispaigas – Elva Lauluväljakul. Mitmekülgne programm pakub tegevust kui pealt vaatamist igale maitsele. Kell 9 avame kevadlaada ning pool tundi hiljem alustab Elva kultuurikollektiivide kontsert. Kell 11 saab kaasa elada EVIKO Rammumeeste ja -naiste sarja esimesele etapile. Sportlikult jätkame tunnike hiljem, kui antakse start Elva Kellatornijooksule. Õhtu lõpetab pidu, algusega kell 20, kus tantsuks mängib ansambel IZ-58. Sündmus toimub iga ilmaga ja nagu räägib rahvasuu: pole halba ilma on vaid kehv riietus

2. Toomas Kalli estraadikava „Ja mida teile palun? “Nii küsitakse meilt ikka ja jälle, vahel lausa mitu korda päevas. Küsitakse poes, turul, teeninduses – igal pool, kus on meile midagi pakkuda. Viisakas inimene muidugi vastab. Aga mida vastab selle estraadietenduse peategelane, kes ei tea isegi täpselt, mida ta tahab? Seda saab täpsemalt teada, kui etendusele tulla. Kuupäevaks 7.mai, algusega kell 19. Täispilet 17€, sooduspilet eakale ja õpilasele 15€, saadaval nii Piltimaailmas kui Piletilevis.

3. Lõunakino: Ott Tänak:the movie Sama dramaatiline, kui oli viimane Argentiina ralli, on kirjeldatud ka selle filmi süžeed. Kes veel ei ole jõudnud seda edukat linatükk vaatama, soovitame 13.mail teha pikem lõunapaus ja tulla Elva Kultuurikeskusesse. Vaatajale avaneb harukordne võimalus elada maailma eri paigus kaasa Oti püüdlustele võita WRC-sarja ihaldatud maailmameistritiitel ja olla tunnistajaks kriitilistele hetkedele. Täispilet 5€, sooduspilet eakale ja õpilasele, 4€ – müügil Elva Kultuurikeskuse kassas.

4. Lasteteater Reky: Sööbik ja Pisik eel enne, kui koolilapsed suvepuhkusele lähevad, ootame teid osa saama vahvast loost, mis toob lavale kaks tegelast – Sööbiku ja Pisiku- kes elavad hambaaugus. Kõigile lapsevanematele on lubatud, et peale etenduse vaatamist peaks lastele hammastepesu kasulikkus kohe kindlasti selge olema. Etenduse kuupäevaks 15.mail, esimene seanss kell 9:30 ning teine kell 11, pilet 8€, sülelastele 5€, saadaval Piletimaailmas.

5. Koorimuusika: Domina, Jõeõed ja RõõmuSõõm Hakkab juba traditsiooniks saama, et kevadel saab meie majas kuulda-näha koorikollektiivi, kes igapäevaselt meie vallas ei tegutse. Sel aastal on tulemas suisa kaks kontserti: 17.mai, kell 18, ootavad teid naiskoor Domina ja Luunja Jõeõde ning 24.mai tähistab RõõmuSõõm oma viiendat sünnipäeva meie juures. Külalised igati oodatud.

6. RN Stuudio XXIV hooaja kontsert See on kontsert, millest ilma ei tasu jääda ning pileti peaks aegsasti ostma, sest muidu on oht ilma jääda. Sel aastal on toredaid tantsunumbreid niivõrd palju, et kontsert toimub kahes osas. Teie ette astuvad erinevad vanuserühmad, mudilastest täiskasvanuteni. Esitusele tulevad mitmed show- ja tänavatantsu koreograafiad ja näha saab suurepäraseid poodiumikohti noppinud võistlusrühmade esitusi. Rutta kohe Piletimaailm ning taga sissepääs, mis maksab kõigest 5€.

7. Euroopa Parlamendi valimised Alles see oli, kui saime valida meie riigikogule uut koosseisu ning juba tuleb suunata pilk Euroopasse, kui toimuvad järjekordsed Euroopa Parlamendi valimised. 20.-22.05.2019 toimub eelhääletamine meie KultuuriKohvikus paiknevas valimisjaoskonnas. Eelhääletada saab kell 12-20 ning valimispäeval, 26.05.2019, kell 9-20. Täpsema info leiate Elva valla kodulehelt või www.valimised.ee.

8. XXI Lustipidu: Lõõts kutsub Tartumaa memme-taadi Lustipidu on pikaajalise traditsiooniga. Igal aastal mai viimasel pühapäeval (26.mai, kell 16) kogunevad Elvasse Tartumaa eakad tantsijad, et hommikul proove teha ja õhtul pidulik kontsert anda. Lustipeolt ei puudu ka lõõts, ega lõõtsamäng. Kohal on Põlvamaa lõõtspillimeister ja -mängija Heino Tartes ja sõbrad. Kaasa lustivad lasteaedade tantsurühmad Elva Järve ja Murumuna lastaeaiast, Puhja lasteaiast ning 1.-3.klassi tantsurühmad Elva vallast ja Tartumaalt.

9. Elva Muusikakooli kevadkontsert Saabki see kooliaasta jälle läbi ning ees seisab suvevaheaeg. Veel enne aga kutsuvad andekad muusikakooli lapsed teid 30.mai, kell 18 Elva Kultuurikeskusesse, et näidata oma oskusi sidudes need kontserdiks. Tule ela kaasa ja tee kummardus meie noortele muusikutele.

10. Merle Kannuse ja Erki Kannuse kunstinäitus “Reaalne & Sürreaalne” Kes veel ei ole jõudnud meie galeriisse seda näitust uudistama, siis saavad selle vea mais parandada, sest näitus jääb kuu lõpuni avatuks. Merle on omandanud hariduse Eesti Kunsti Akadeemias ning pidanud väga erinevaid ameteid, mille kõrvalt teinud ka kunsti. Personaal-ja grupinäituste loetelu on muljetavaldav, millega saate tutvuda tema kodulehel. Erki on samast alma mater-ist, küll klaasikunsti osakonnast. Tema näituste loetelu on sama rikkalik kui Merlel.

Tee oma kevad kultuurikirevaks!