Kontsert & Kino Leivakoja 6. sünnipäeval

Kontsert & Kino Leivakoja 6. sünnipäeval

18.30 KONTSERT

Gamut Consort La Manche’i kallastelt. Flöödimuusikat sajandite tagant

20.30 VESKIKINO Ringvaade Hellenurmest 1957, Laura Tuttelbergi animafilm Kärbeste veski.

21.00 Dokumentaalfilm AHTO. UNISTUSTE JAHT. Sissejuhatuse filmile teeb autor Jaanis Valk.

KOHVIK avatud kl 18-23.

Leivakoja sünnipäeval pakume vett ja leiba tasuta😊! Huvilistele veskiring kl 19.45.

Kontserdipilet 3 €

Kinopilet 3 €

Kontsert&kino 5€

Gamut Consordi kontserdi kava kohta kirjutas Taavi-Mats nii: La Manche’i kallastelt John Dowlandi, Anthony Holborne’i, Claude le Jeune’ ja Eustache du Caurroy’ muusika.

Gamut Consort Reet Sukk, Anne Jalakas, Taavi-Mats Utt, Andres Siitan, Markus Kariis.

Hellenurme vesiveskil on oma vägi. Lisaks põhilisele, siin askeldavatele inimestele, ehedus ja side möödunuga. Mis aga oleks, kui püüaks koos teha ajarännaku veski ehitamise aegadest veel 300 aastat tagasi? Mis muusika siin kõlas, seda me paraku ei tea. Õnneks on nii Inglismaalt kui Prantsusmaalt säilinud 16. sajandi lõpu muusikaline kollektsioon eriti rikkalik. Kui võrrelda arhitektuuriga, siis ei ole säilinud noodid veel ehitis, vaid pigem majaplaan. Vaja on uurida traditsioone ja kasutada õigeid ehitusmaterjale. Selleks viimaseks on pillid. Mitte plastikraamiga pakettaknad, vaid ikka puhutud klaas tinaraamis. Nii kasutab Gamut Consort 16. sajandi pillide kõige täpsemaid koopiaid, mis on suuresti kaasa aidanud selle muusika taasleidmisele. Gamut Consordi otsingud on pakkunud tegijaile palju põnevust ja leidmisrõõmu ja just seda tahame oma kuulajaga jagada.

FILMIST: Dokumentaalfilm Ahto Valterist, suurelt unistajast, seiklejast ja meremehest, kelle ümbermaailmareis omanimelisel purjelaeval paneb noored poisid janunema seikluste järele, naissoo õhates armastuskirju kirjutama ning ajakirjanikud enda järel jooksma. Keegi ei teadnud, mis on see motiveeriv jõud ja ajend, mis sundis teda seda kõike läbi tegema. Kangelase püsimatu meel, aastate pikkused katsumused oma unistuste täitmiseks ning läbikukkumised sel teel rulluvad lahti filmi jooksul, mis kasutades unikaalset arhiivimaterjali avab vaataja jaoks eelmise sajandi maadeavastaja ihalused ja katsumused. Värvikas teekond ümber maailma avaneb tänu peategelase ja tema isa päevikutele ning tänu unikaalsetele filmikaadritele, mis reisi jooksul filmilindile jäädvustatud. Film toob vaataja silme ette ühe mehe elu ja meremeheks kasvamise loo, tema kujunemisprotsessi selleks, kes ta oli ning maailma, millega tal tuli rinda pista, et selleni jõuda. 1.34 min

Kinonäitamist toetab Elva vallavalitus

Kontserti toetab Kultuurkapital

Veskit toetad Sina, kui tuled kohale:)!

Facebooki sündmus