KOHAD TÄIS – Ühiskülastus – KREMLI ÖÖBIKUD

KOHAD TÄIS – Ühiskülastus – KREMLI ÖÖBIKUD

Ühiskülastus Narva Kreenholmi Manufaktuuri etendusele Kremli ööbikud laupäeval, 17.augustil kell 19.
Väljasõit kell 10:30 Kultuurikeskuse parklast.

MEELESPEA etendusele sõitjatele (allikas: Tartu Uus Teater kodulehelt)

  • Etendus “Kremli ööbikud” on kahes vaatuses ning kestab 3h ja 20minutit. Vaheaeg kestab 40 minutit, jõuab käia igal pool.
  • Etendusala asub Kreenholmi saarel, on avatud 17:00–23:00 ning sinna pääseb vaid etenduse piletiga. Pilet kaotab saarelt väljudes kehtivuse.
  • Palume etendusele tulekuks varuda piisavalt aega ning eelnevalt tutvuda parkimisvõimalustega Tartu Uue Teatri kodulehel.
  • Kuna Kreenholmi Manufaktuur asub piiritsoonis, palume kaasa võtta ID-kaart või muu isikut tõendav dokument.
  • Etendusalal on võimalik osta süüa ja juua. Valikus on soe toit, lisaks erinevad pirukad, koogid, võileivad, salatid ja muud snäkid ning joogid. Kohvik on avatud ka tund peale etendust.
  • Kiire teeninduse jaoks soovitame kaasa võtta väikestes kupüürides sularaha.
  • Soovitame jalga panna mugavad jalatsid. Etendust mängitakse Kreenholmi manufaktuuri katuseta sisehoovis, mistõttu palume riietuda vastavalt ilmale, võtta kaasa vihmakindlad riided ning soe pleed. Vihmavarjud ei ole lubatud, kuna piiravad teiste külastajate vaatevälja.
  • Etenduse ajaks palume välja lülitada telefonid ja muud nutiseadmed. Soovitame telefonides võrguoperaator käsitsi valida, et vältida juhuslikult vene võrkku sattumist.
  • Etenduse ajal pildistamine ja filmimine ei ole lubatud, enne ja pärast etendust ning vaheajal aga soositud.
  • Kõikidel etendustel on vene- ja ingliskeelsed subtiitrid ning müügil kavad.
  • Publikutribüünid on astmelised ning kõik näevad lavale. B-sektor on näoga ida suunas, L-sektor on näoga lõuna suunas, E-sektor on näoga lääne suunas.
  • Suitsetamine on lubatud vaid selleks ettenähtud kohas.
  • Platsilolev restoran on avatud ka etendusejärgselt, et tee peale osta kaasa sööki-jooki.

 

Pilet 30€;   Buss 10€

Võimalik registreerida ka Kreenholmi Manufaktuuri ekskursioonile kell 14, kus piletihind täiskasvanule 13€ ja õpilasele/tudengile 8€

Registreerida hiljemalt 26.oktoobril tel 7457201

Siinsamas Eestis, kaugel Narvas on Joala tänav, kus kunagi mürises Kreenholmi manufaktuur. Sealsamas Eesti ja Venemaa vahel kuivanud jõesängis on saar, millest mõlemal pool voolab kaks korda aastas unustuse jõgi – Narva kosk.

See tehas on parim paik, kus jutustada lugu NSV Liidu mürisevast muusikatööstusest ning selle särava tähe Jaak Joala vastuolulisest saatusest. See on parim paik, kus lasta kõlada Joala poolt surematuks lauldud lugudel ning lasta end kaasa kiskuda ansambli “Radar” rütmidest.

Kuid see lugu pole mitte ainult Joalast. See on üldistus tervest plejaadist Eesti muusikutest, omamoodi kremli ööbikutest, kes nõukoguliku meelelahutustööstuse masinavärki töös hoidsid ja kuulsust nautisid.

See on lugu kuulsusest, kurbusest ja tüdimusest.
See on lugu Jaak Joalast läbi tema karjääri sõlmpunktide, noorest bändimehest üleliidulise superstaarini ja noore eesti muusikamaastiku kujundajani.
See on lugu kuulsuse ihast ja oskusest seda kanda.
See on lugu Jaak Joalast läbi tema poolt lauldud laulude sõnade.

Loo keskmes on üks päev Jaak Joala elust 1987. aastal, mõned aastad enne suurelt lavalt lahkumist.

Sel päeval annab ta ühes tundmatuks jääda soovivas nõukogude linnas 7 kontserti.

Repertuaar ja samuti publik on suhteliselt sama.
Tegevus toimub küll ühe päeva jooksul, kuid mälupiltidena liigub ta pidevalt oma minevikku ja tulevikku, otsides vastuseid uitmõtetele – miks ma praegu siin laval olen ja misasi see on, mida ma siin teen? Mitmes laul see on? Mitmes kontsert see on? Kas see ongi see kuulsus, millest ma unistasin? On aasta 1987 ning kaugel Eestis, kodumaal, on samal ajal tõusmas laulev revolutsioon.

Laval

MÄRT AVANDI (Endla)
SAARA KADAK (Rakvere Teater)
MARIA ANNUS (Vanemuine)
KATRIN PÄRN
JUSS HAASMA
TAMBET SELING (Endla)
JANEK JOOST
PRIIT STRANDBERG (Vanemuine)
ROBERT LINNA